Hemma och höst

Brasan brinner bra

Stina suktar, vill leka

Skatan vill  läsa

♠ ♥ ♦ ♣

Elden sprakar vilt

Stina tittar på teve

Skatan vill skriva

Detta bildspel kräver JavaScript.

Elden har falnat

StinaFina längtar ut

Höstkylan lockar

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

12 reaktioner till “Hemma och höst

 1. Godmorgon.
  Du är inte dålig på dina haiku.
  Fint.
  Och lite mysighetskänsla.
  Kram

 2. Tänk vad mycket det går att förmedla med en haiku.

  Tror inte jag skrivit en sedan skoltiden. Kanske skulle börja med det. Jag är annars en ordbajsare av stora mått och får ändå inte så mycket sagt trots mängden ord.

  1. Det är onekligen lärorikt att försöka begränsa sig. Nu skall ju egentligen en haiku beskriva något ”talande” från naturen och så … med en knorr, en vändning som man inte riktigt tänkt sig. Själv nöjer jag mig med att skriva med ”rätt” antal stavelser … fem, sju, fem … som också är en sanning med modifikation. http://sv.wikipedia.org/wiki/Haiku

   Kul är det hur som helst.

   Kram!

  1. Visst är det så … både mysigt med en brasa och att kylan har kommit tidigt. I morse höll jag på att halka och slå runt men som tur var höll jag mig på benen.

   Kram!

 3. Sist jag läste en japansk dikt som du skrivit provade jag att göra en själv. Jag tyckte att det var för svårt med språkmelodin. Jag fick inte till det. Nu ska jag testa igen
  Kram

  1. Jag tycker att det är jättekul att försöka hålla sig till de där 5, 7 och 5 stavelserna. Och inte behöver man rimma heller 🙂

   Jag gillar diktformen väldigt mycket.

   Kram!

 4. Inte för att jag har en aning om vad haku är men dina ord säger mycket fast dom inte är många och din brasa brinner fint och det ser rofyllt och trevligt ut. Hoppas du får en lugn och fin helg. Jag har sorterat nystan med mattrasor hela dagen så nu måste jag ta en paus. Halsen känns tjock av allt damm. Det blir nog en bastu och en trumspelning framöver kvällen.

  1. Haiku är en japansk diktform där dikten skall bestå av tre rader där den första raden har fem stavelser, den andra raden sju stavelser och den tredje fem. Man behöver inte rimma. Helst skall dikten innehålla en årstid eller något från naturen som väcker känsla och så skall sista raden egentligen ”bryta” tankegången.

   Men jag själv håller mig bara till de där stavelserna. Och tycker att det är kul att försöka begränsa sitt ”ordbajseri” 🙂

   Jag skulle verkligen vilja komma upp någon gång och hälsa på dig i vinter … det skulle vara så roligt att höra dig trumma, se väven ”på riktigt” och träffas igen.

   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.