Att det skulle bli så hääär

Skatan måste ta det lugnt.

Riktigt lugnt.

Bara tänka på sig själv.

Inte bli arg, inte ilsken, inte hetsa upp sig för allt och ingenting. Inte bli irriterad för det allra minsta.

Inte hetsäta och bli tjock och fet igen.

Känner hon suget eller ilskan välla upp ska hon bete sig som som Tjuren Ferdinand under korkeken.

Då ska hon sätta sig ner … andas … bli lugn och komma i balans igen.

Hon får inte ens träääna på två månader !!!     (… och Skatan som alldeles nyss börjat med det)

Allt för att först och främst  få magen i ordning.

För … får hon bara magen i balans, följer det andra efter. Serotoninhalten t ex … som var  låg … mycket låg.

Verkligen mycket låg.

Serotonin ( C10H12N2O) eller 5-HT är en kroppsegen (endogen) biogen monoamin som verkar i nervsystemet. /…/

/…/Såväl deprimerade människor som undernärda rundmaskar uppfattar att de befinner sig i en ogynnsam miljö, men genom att behandla dem med serotoninhöjande antidepressiva läkemedel kan man få dem att bete sig som om de befann sig i en gynnsam miljö /…/ (Wikipedia)

Hmm … deprimerade människor och rundmaskar!!!  Från fågelskepnad till maskens alltså … Från högt upp i det blå till djupt ner i fuktigare miljöer. 🙂

Men … skämt åsido .. det var därför, p g a den låga serotoninhalten, som Skatan  blev ordinerad antidepressiv medicin av sin vårdcentralsläkare för en tid sen. Som hon aldrig började äta faktiskt.

Skatan  ville avvakta  och se vad besöket hos Sverker Hybbinette, som just arbetar med de här problemenpå Hormonelle läkarmottagning i Stockholm ,  kunde föra med sig.

Det förde med sig 5-HTP-tabletter, ett naturligt kosttillskott, som verkar på samma vis som antidepressiva.

Det förde vidare med sig alla dessa ovan förhållningsregler om att ta det lugnt, andas och vila i mindfulness. Regler som hon bör följa strikt i två månader plus ett helt batteri av  vitaminer och kosttillskott som Magnesium, B-komplex, D3, B-12 spray, Omega 3, Linfrön, Probiotika, Bio-Gest m m … m m

Allt detta naturliga alltså … i stället för den antidepressiva medicinen …

Skatan kan inte nog tacka sin lyckliga stjärna att hon ”ramlade över”  Sverker Hybbinette och hans funktionella behandlingsmetoder.

Ramlade och ramlade förresten. Nej, det var efter ett tips från en av hennes bästa vänner.

Vad vore Skatan utan just A little help from her friends

Ja, vad vore vi utan våra vänner. 🙂

Vidare är det en skänk från ovan att Skatan  får ”vila ut” i mindfulness i Thailand snart, mycket snart.

Därifrån kommer Skatan att komma hem snäll som ett lamm, lugn och harmonisk … om bara hennes mage ordnar till sig … om hon bara har lyckats leva och andas i lugn och ro och tänka positiva tankar och … inte känna  några inre kraaav  på sig 🙂  … för det är det de är … hennes alldeles egna inre krav.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

18 reaktioner till “Att det skulle bli så hääär

 1. Bra när det finns alternativa behandlingsmetoder. Inte för att jag sågar antidep. men ibland kan man behöva gå djupare med det hela! Så nu är det du som följer råden. Flaxar lugnare och så…

  Underbar låt förresten! Vilken röst.

  Kram

 2. Ja, jag måste väl det. Äntligen ta till mig råden och inte flaxa runt som en galning. Annars blir jag ”vidbränd” eller utbränd… trots att jag är pensionääär och inte har ett enda .. .nåja .. .yttre krav på mig… (hotade Sverker Hybbinette mig med. )

  Jag älskar också Joe Cockers röst … tycker han sjunger With a little help from my friends bättre än Beatles-pöjkarna själva.

  Kram!

 3. Hejsan Eva !
  Du borde skaffa Dig en gammal katt. Då skulle Du må bättre som går ihop med hundar. Stina Fina kunde busa med den.Tycker jag läser mellan raderna att Du inte mår särskilt bra. När Du har det bra.
  Är Du pensionär och slipper gå upp i ottan för att ta dig till jobbet.Men saknar det.Gå upp och gör hela den där proceduren Du gjorde för att gå till jobbet.Gå ut som om Du var på väg dit, men sedan vänder Du hem igen.

  Så gjorde jag då jag fått den där ofrivilliga sjukpensionen.Ville ju jobba.
  Till slut vande jag eller kroppen sig att Du behöver inte stiga upp och göra Dig i ordning, Du kan gå i mysdressen hela dagen (bortsett att Du ska gå morgonrundan med StinaFina).Inte behöver gå utan för dörren på hela dagen om det inte vore för rastningarna.
  Har jag fel, bortse från detta då !

  Kram Mi

  1. En katt kommer inte innanför våra dörrar. Det beror inte på mig för JAG äskar katter men Mannen … han måste ha haft någon otäck kattupplevelse i sin barndom för du kan inte tro att jag inte har tjatat … och barnen också,. Alla andra djur har vi haft genom åren … hundar förstås, kaniner, marsvin, hamster, sköldpadda, fiskar, ökenråttor och vandrande pinnar.

   Nu tar jag det lugnt en tid … får ordning på magen … sen är jag tillbaka igen. Det är jag alldeles säker på.

   Kram!

 4. Mage och andas lugnt … Hmm, jycken blev ordinerad skonkost på lamm och ris … Hmm.

  Skämt åsido, hoppas att du hittar lugn och att magen blir bra.

  1. Det är det jag ska försöka med … att fixa så att magen i första hand blir bra. Enligt doktorn skulle min sinnesro komma tillbaka bara jag lugnade ner mig nu i två månader och kurerade min mage. 🙂

   Jag får tro på det …

   Kram!

 5. Det är nog bra om man kan lyckas få ordning på tillvaron utan antidepressiv medicin, men ibland är de ett måste!! Men så bra att du hittade ett alternativ till skolmedicinen.

  Lyd nu alla goda råd och försök att ta det med ro, så blir magen säkert bra den också. Och så har du ju Thailand att se fram emot!!
  Kram

  1. Jag tänker verkligen försöka lyda alla dessa råd även om det ”strider mot min natur”. 🙂 Magen har krånglat sen .. jag vet inte när. Jag har gjort gastroskopi, rectoskopi och alla skopi som tänkas kan, har ett litet magmunsbrock och har haft små små magsår och magkatarrer förstås. Nu ska jag fixa magen, reparera den … vila och ta det lugnt så blir jag nog snäll och inte så lynnig framöver och kommer att finna ”ett inre ro” …

   Tro måste man ibland … och det gör jag nu.

   Kram!

 6. Mycket bättre att äta naturliga kosttillskott än kemikalier. Hoppas att det ordnar sig med lugnet. B12 spray har jag aldrig hört talas om? Ska man spraya i munnen eller på maten?

  1. B12 är svårt för min taskiga mage att ta upp om jag intar det i tablettform. Det finns alltså en spray också som jag sprayar under tungan (Spray for life), 6 ”puffar” varje morgon. Det som är lite svårt med det här är att jag inte får svälja på 20 sekunder. Prova får du se … att inte svälja på 20 sekunder. Inte är det lätt inte men jag kommer att bli en mästare på det 🙂

   Vänta bara. .-)

   Kram!

 7. Precis som du har jag gått igenom ”pensionärstrappan”. Från att ha yrkesarbetat med fylld almanacka, knappt tid att andas, på gränsen till ”ut-vidbränd” som du skriver till ”tack för den här tiden”. Rask påfyllning av almanackan med gympa o gym dagtid, promenader dag- o kvällstid, dans kvällstid. Vissa dagar var fulltecknade fr morgon till kväll. Till slut var jag i samma fas som tidigare, mådde inte bra, på gränsen till färdig. Nu efter fem år i nya livseran har jag slutat med allt detta, bara promenader finns kvar. Känner nu att JAG bestämmer. Du ska veta att jag mår mycket bättre. Läser, promenerar, träffar vänner. Och framför allt gläds åt barn o barnbarn o hinner med dem utan att hjärnan knollrar sig. Känner mig lite lurad, varför håller vi på så här?
  Är övertygad om att du kommer att hitta din balans, lycka till.
  Hälsn Linnea S

  1. Tack Linnea för dina ord … och jag känner igen mig förstås. Men det som är svårt är att ändra på sin personlighet, den man är och alltid har varit: den där flaxande, kraxande typen. Men jag ska verkligen försöka ”tagga ner”, koppla av, ta det lugnt … åtminstone dessa ordinerade två månader. Då kanske min personlighet inte längre sitter i det där ”flaxet”.

   Kramar!

 8. Försök nu verkligen följa alla ”ordinationer ” du har fått – kanske kan du se det som ett spännande projekt?
  Sedan tror jag också att Thailand blir jättebra för dig!
  Kram!

  1. Ja, Annieverse … det ska jag verkligen försöka. Två månader måste jag ju kunna ge det och den sista av dessa två i Thailand, som jag älskar. Bara efter en till två dagar på Koh Chang har jag blivit som en annan människa. Det vet jag sen förr.

   Då tar jag dagen som den kommer, läser, sitter och glor, äter, lyssnar på musik, promenerar efter stranden, talar med … Mannen, … (den här gången är ju också han med )… och mina nya vänner.

   Jag bara är.

   Kram och hoppas ditt ”jullov” blir fint och precis det du vill det ska vara här hemma i Sverige och Skåneland.

   Kram!

 9. Hej hej lilla Skata,
  jag är en helt främande fågel för dig men jag har läst ditt inlägg om Sverker Hybinette och Hormonell med intresse. Jag har nämligen turen att ha uppnått den ålder när alla hormoner har bestämt sig för att stiga och sjunka lite som de vill i min kropp. Med följd att jag mår hur hemskt som helst. Har försökt hormonterapi under 4 år vilket funkat men nu vill min doktor att jag ska sluta vilket jag försökt och hela programmet av symptom kom tillbaka igen.
  Vad är ditt intryck av Hormonelle och SH? Känns det seriöst och tror du att man har möjlighet att bli hjälpt där? Hur har det gått för dig?
  Har du lust att skriva en rad är jag tacksam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.