Egendomligt var det …

när Skatan skulle läsa för lilla Agnes som glad i hågen sprang och hämtade  …

Nu ska vi sjunga, som Agnes av alla sina sagoböcker valde ut. Det var ju inte så egendomligt att hon valde just den förstås … men det som var egendomligt till max var något annat …
När Skatan slog upp boken för att kolla om den kanske varit hennes egen sångbok  hittade  hon inte sin namnteckning … eller sin systers … eller någon annans ur familjen utan …

– Jösses! Huuur hade den här boken kunnat hamna i den hääär familjen


Gustaf Diedens …

– Vem i hela fridens namn är nu Gustaf Dieden, undrar ni säkert …

Och Skatan känner honom inte närmre hon heller men ändå. Hon känner honom lite grand. De har träffats på fester och hos gemensamma vänner. Mannen och Skatan var och tittade på ett hus en gång på Broby där Gustaf Dieden bor och som de hade tankar på att hyra  Hennes goda vänner Ulla och Peter hyr nämligen  på Broby. Det var Gustafs fru som tipsade Ulla som tipsade Skatan om Titti och Jägar-Kent  där StinaFina nu älskar att vara och dit Skatan lämnar henne utan minsta oro att hon inte ska ha det bra.

Det har liksom varit mer och mer Gustaf Dieden på senare tid … om ni förstår vad Skatan menar.

Och så nu hittar hon en sångbok som varit hans hemma hos Agnes och Karl Axel.
Mystiskt.
När Skatan frågade Lilla E varifrån de fått boken berättade hon att  dom fått den från gammelfarmor, farmor till Svärson II alltså. Hon hade visst bott nära Karlslunds Herrgård, Gustaf Diedens föräldrahem … Kanske hade hon köpt den på någon loppis, kanske hade hon kommit över den på något annat sätt …
Men nog är det ett sammanträffande allt … och väldigt mystiskt …
Oj oj oj … världen är bra liten.
KOMMENTAR: Detta inlägg har tagit huuur lååång tid som helst att skriva. Bara att få in bilderna. Om det ska ta så här lång tid så … ja, då ger nog Skatan upp tills hon lärt sig datorn bättre.

19 reaktioner till “Egendomligt var det …

 1. Men alltså, det mystiska är ju det där att du tycker det är krångligt med datorn. Med mac och WordPress är det ju bara att dra och släppa. Skummelt!

  1. Ja men så är jag lite ”bakom” också … Vad då … dra och släppa? Jag har ju inte ens kommit på hur man har programmen jämsides … 😦 … hur ska jag då kunna dra och släppa. Men så är jag lite ”bakom” också … just nu mycket ”bakom”.

   Kram!

 2. Det är svårt med support över bloggen men det finns en massa instruktionsvideor som inte är så dumma att kolla in hos Apple. Sen brukar hjälpsamma människor spela in en massa gör så här och lägga upp på YouTube.

  1. Tack rara du! Jag ska få låna några böcker i nästa vecka av en kompis och … och så är det bara att fortsätta med att försöka och misslyckas och försöka igen och misslyckas … till slut har man säkert kommit på knepen …

   Kram!

 3. Hejsan Eva !
  Den boken minns jag.
  Men jag hittade i min ägo en jag lånat av en syster till en sjöman jag var tillsammans med.Så kan det gå.
  Då har vi varsin lånad bok med sånger i.

  Kram Mi

  1. Jag har en egen sångbok någonstans … den gör man sig inte av med annat än inom familjen 🙂 … en sådan skatt!

   Kram!

  1. Kram! Tack … jag tycker att jag kommit en liiiten bit på väg. Otålig som jag är försöker jag nu skärpa mig i alla fall och vara lite mer strukturerad i mitt ”lärande” och då går det faktiskt lite lättare också 🙂

   Kram!

 4. Hej . Ja jag har med en sådan älskad sångbok det står mitt namn i min men ibland händer det ju spännande saker som man inte vet om förrän man öppnar dem igen och tittar. Kanske skall jag leta reda på min och se om det står mitt namn?

 5. Jag älskar sådana där historier om hur saker vandrat omkring och dyker upp och det finns olika trådar att dra i! Lycka till med mac, jag har hederlig PC och killar mig alltid ihuvudet när jag lånar någons mac, men man lär sig nog! Kram

  1. Visst är det härligt … som om det finns en mening att vissa personer dyker upp runt omkring en på olika sätt (genom saker eller andra människor eller sammanträffanden på andra sätt) för att sedan försvinna igen …

   Det går framåt med Mac … och går bättre dag för dag.

   Kram!

 6. Jag har just suttit och läst en liten bit ur det verkliga livet. Vilket fantastiskt sammanträffande. För övrigt så är den ju bara så…..den där boken. Lustigt att barn fortfarande älskar den Får hoppas att du kommer igång med bloggen. den berikar så jag hoppas få läsa mer.
  Kram

  1. Ja den sångboken har verkligen varit älskad i generationer … konstigt nog för nuförtiden fattar säkert inte många barn vad många av sångerna handlar om …

   Bloggen kommer säkert igång mer och mer ju bättre jag lär mig min mac …

   Kram!

  1. Världen är så stor så stor … mnja … det stämmer inte längre i dessa globaliseringstider. Den krymper hela tiden … 🙂

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.