På stor fot i Stockholm

… traskade Skatan omkring. Fötterna hade väl i och för sig inte bivit större men de kängor som hon hade stuckit ner dem i och vandrat i väg med var STORA.

När Skatan satt och åt lunch på Kulturhuset och tittade ner på Sergels torg på alla som kilade fram och tillbaka därnere och just vad i färd med att fundera och slå  vad med sig själv om en man som tiggde skulle få någon slant inom den närmaste kvarten …så… så ringde hennes mobil och en upprörd röst påstod att hon tagit hans kängor.

Det var Mannen som ju inte fick i sina egna fötter i Skatans kängor 🙂 .

Han var inte  glad.

– Jag tyckte väl de var lite stora, sa Skatan och började skratta. Hur kan man vara så knäpp att man vandrar iväg i tre nummer för stora kängor …  Det ska väl vara en skata till det 🙂

Först hade Skatan varit hos pappa och haft en trevlig pratstund. Han berättade bland annat att när han haft några experter där för att titta på  faten  och grejerna  från Kina hade experten varit mycket intresserad av lådorna … men pappa sålde inte en enda … så det finns flera. Nu bevarar han breven från mamma där …

– Visst ääär de fina?

När Skatan sedan tog tunnelbanan tillbaka in till city steg hon av i Gamla Stan och promenerade sedan hela Drottninggatan fram till Sergels torg och Kulturhuset. Med en liten avstickare till den där bokhandeln som har sån´t utbud på billiga böcker. Det var ju rea. Men redan i tunnelbanan var hon trött på sta´n … en riktig pundare satte sig mitt emot henne. Han var hög som ett höghus och kunde inte sitta still och skrek oavbrutet ”Fuck you” till henne och Skatan visste inte vart hon skulle titta eller vända sig  … och så gick han av samtidigt också. Hon var faktiskt riktigt rädd. Det var så längesen som hon bodde i Stockholm att hon alldeles glömt bort hur det kunde vara …


På Åhléns orkade hon inte ta sig längre än till bottenvåningen där hon inhandlade ansiktsvatten och dagcreme. Det var allt. Sedan gick hon till Vete-Katten på Kungsgatan och fikade och sedan till Centralen en timme innan tåget gick hemåt där hon satt och läste i sin Dylan-bok och spelade Wordfeud.

Förresten … vet ni vaaad …

Skatan såg en häger på Morgonrundan med StinaFina … som hon tog en bild med med sin iPhone eftersom hon inte har någon bra kamera. Men kunde inte zooma in ordentligt …

Men det är en häger.

11 reaktioner till “På stor fot i Stockholm

  1. Jodå det gör den … och gott kaffe har de också … för att inte tala om bakelserna och bullarna och semlorna och …

   Kram1

 1. Påminner mig om när min mamma gick hem från en uppvaktning med fel kappa. De var två som hade var sin röd swagger och min mamma kom hem i en som var storleken mindre. Men det mesta ordnar sig 😉

  Jobbigt med en pundare som är i det tillståndet. Man vet liksom aldrig vad som kan gå snett…

  Kram

  1. Jag förstår faktiskt inte själv att jag inte reagerade. Jag gjorde bara en snabb reflektion att de var stora, kängorna, och tänkte att jag hade tagit på mig för tunna strumpor. 🙂 … Mannen var som sagt inte glad …

   Kram!

 2. Snart ska jag dit och jag ska nog gå in på Vete Katten. Det var några år sedan sist.

  Jag tycker också om Stockholm…kanske just för att jag bara besöker det som gäst?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.