Det var det där med balansen

Glad i hågen gick Skatan till träningen och började med att värma upp  …flås flås flås … för att sedan ge sig på maskinerna.

Det gick bra ett tag. Sedan fick hon så förbålt ont i högerarmen … vars underarm hon haft ont i ett tag men nu var det överarmen. Hon haffade Anneli (tränare och föreståndare för Sunlight) som sa att Skatan absolut inte skulle träna om hon hade ont … minst två veckors vila … det var säkert en inflammation efter Skatans beskrivning.

Men … det fanns ett pass som Skatan kunde hoppa på som skulle börja inom fem minuter. Mage/rygg. Och det passet skulle sedan följas av ett som var bra för balansen !!!

Utmärt!

Skatan kämpade som ett djur med alla situps och ryggträningsrörelser och var … ja, hon var riktigt nöjd med sig själv även om hon misstänkte att hon skulle få rejäl träningsvärk efteråt.

Men se´n följde alltså … balansträningspasset. 🙂

Det gick åt helv-e förstås. Vad hade hon väntat sig?

Skatan har haft dålig balans se´n barnsben … både bildligt och bokstavligt talat …  och har haft svårt att cykla, gå balansgång etc etc och det har ju inte blivit bättre med åren.

Hon kunde bara inte stå på ett ben. Än mindre göra rörelser med armar och kropp och samtidigt balansera på det där enda benet. Så hon avbröt fem minuter i förväg … innan passet var slut.

Det gäller att träna hemma till nästa gång och fortsätta. För man lär kunna träna upp sin balans som allt annat.

Nu får hon stå på ett ben och borsta tänderna … eller nå´t … Stå på ett ben när hn steker ägg … eller nå´t … för lite bättre balans måste hon ändå kunna visa upp nästa måndag.

Annars får hon skämmas ihjäl 😦

8 reaktioner till “Det var det där med balansen

 1. Jag har motionerat med att gå på skoterleden till en liten sjö och där stannade jag och fikade och satt i solen. Det är rätt många kilometer men behagligt att gå upp och ner för berg och kullar. Var försiktig nu när du håller på så du inte blir ofärdig till du ska komma

  1. Nu har jag köpt tågbiljetterna också … och det ska bli sååå kul. 🙂 Låter som motion i min smak … men jag måste faktiskt träna också för att inte helt säcka ihop. 😦
   Jag kommer vid lunchtid på lördagen så att vi inte behöver köra i mörker …

   Kram!

 2. Du ska inte skämmas för även om man kan träna upp balansen så är förmågan olika. Min är bra så jag tänker aldrig på det medan min mamma är mer åt ditt håll. Men skämmas, nej!

  1. Nej jag skäms inte. Egentligen. Fast nog känns det lite ”kymigt” när alla står där som storkar på sina enda ben medan jag flaxar omkring med armarna … som en skata faktiskt … och hela tiden duttar ner med det som ska sträckas ut elegant. 😦

   Men en dag kommer Skatan förvandlas till en stilig stork hon också 🙂

   Kram!

 3. Så himla trist med armen. Det bästa är nog att vila den.
  Men lite fick du allt gjort ändå 🙂
  Heja dig!
  Kram

  1. Ja, armen är det lite bekymmersamt med efter som det är höger och jag är högerhänt. Får väl se tiden lite an, kanske smörja på Voltarensalva och … som sagt … inte anstränga den i onödan.

   Tack!

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.