Nästan inga julförberedelser

hemma hos Skatan kommer det att bli i år.

Inte den minsta lilla tomte, ingen adventsstjärna och absolut ingen julgran.

Och Skatan tycker att det är riktigt, riktigt  skönt.

Att slippa ifrån julhetsen.

Det enda hon har tillåtit sig är att plocka fram adventsstaken … ljus lyser alltid upp liksom … fast med olika ljus eftersom hon inte hade fyra likadana.

 

IMG_8517

Och så ska hon köpa lite julklappar förstås … till barn och barnbarn.

Men deeet är bara roligt.

 

10 reaktioner till “Nästan inga julförberedelser

 1. Helt utan julförberedelser blir du med andra ord inte. Och jag tycker att duken är juleröd och likadant stolen, mer behövs väl inte 😉
  Kram, Ingrid

  1. Duken är röd året om 🙂 … och likaså stolarna. Jag gillar rött. Rött är sött 🙂 Men jag har ju adventsstaken i alla fall. Och juldagarna firar vi i Örebro hos yngsta dottern med familj. Deeet ska bli sååå skönt att komma bort då och att också ha småbarn omkring sig.

   Kram!

 2. Visst är det skönt att skippa allt det där? Vi har i stort sett inget julpynt alls, om man inte räknar stearinljus och kanske en röd duk. Kanske för att vi ofta åker bort också…

  1. Ja det är skönt att skippa … jätteskönt. Det kanske får bli en inledning på vårt nästa liv i vår nya lägenhet … att inte pynta ihjäl den varje år.

   Kram!

 3. Samma här, fast adventsstjärna har jag hängt upp i rutan över min köksdörr. Så skönt att slippa – men jag ser din fina röda marimekkoduk! Den är julig nog. Har också en röd på bordet – från marimekko men med annat mönster. Det är precis lagom med jul! så kan man ägna sig åt att umgås och vara istället för att hetsa! Kram på dig!

  1. Precis min åsikt … om man nu inte tycker att det är härligt att pynta förstås, som Skogsnuvan här nedan i kommentaren. Hon bor långt inne i mörka skogen så jag förstår att hon gillar julen som lyser upp både inne och ute.

   Kram!

 4. Det är klart med flytt och allt annat så kan det inte bli tid över till julstök. Sedan är det ju faktiskt så att man gör som man vill. Vi är nog gamla för att själva få bestämma och det tycker jag är bra.Jag ska julpynta så att man tror att man är i en julsaga men det är jag det som älskar att pynta. Den tid det tar drar jag in på städningen för den är inte så viktig för mig.

  1. Så är det naturligtvis … och jag förstår att du gillar att pynta. Du är ju en sagovarelse hela du och nu får du ett riktigt sagoland att vara i under några veckor 🙂

   Att städa tycker ingen av oss är det viktigaste i livet 🙂

   Kram!

  1. Ja dels den … flytten alltså … men uppriktigt sagt skulle jag kunna nöja mig med adventsstjärnan i fönstret och adventsstakarna … lite granris och apelsiner och hyacinter kanske för att få de där juldofterna och så ljus ljus ljus …

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.