Brevhemligheten = mejlhemligheten … eller?

Vad som förvånat Skatan är hur Aftonbladet har fått tag på mejl-korrespondensen mellan Göran Malmqvist och Per Wästberg i den här översättningshärvan med Li Li.

INGEN (vad Skatan sett i alla fall) tycker att det är anmärkningsvärt.

Och vem som har ”rätt” eller ”fel” har inte heller Skatan en aaaning om. Hon är inte insatt i översättningarnas mysterium.

Det är bara så lågt … allt det här är bara så vulgääärt …

Tycker i alla fall Skatan.

Att ”paddorna” Malmqvist och Wästberg reagerade över dikten tycker Skatan inte  är så konstigt. Den lär ju ha dykt  upp bara en vecka efter Göran Malmqvists ”påhopp” på felen i Li Lis översättningar. Båda har ju gift sig med betydligt yngre kvinnor.

Som om det skulle vara ett brott att gifta sig med en ”padda” och ha relevans i en meningsskiljaktighet om översättningen av  … i det här fallet  … Tomas Tranströmers dikter.

4 reaktioner till “Brevhemligheten = mejlhemligheten … eller?

    1. Ja det undrar man verkligen. Men trampar man på väldigt ömma tår så skriks det högt. Då är det kanske svårt att ta kritik med jämnmod. Men man tycker att hög ålder ska ge en viss mängd av vishet och saktmod för att inte reagera som ”ungtuppar”.

      Kram!

    1. Jo visst är det på en så låg nivå att man häpnar. Samtidigt är jag väldigt förvånad att en ”privat” mailkontakt har blivit offentlig genom Aftonbladet. Hur kommer de åt den? Lite läskigt att man inte är fredad i sin privata mail.

      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.