En packad helg

Skatan åkte till Borlänge för att gå på Dicksonfest … Dickson där hon arbetat en stor del av 90-talet när Mannen var i Österrike och Musiken var Kung i Borlänge.

Och Margith levde …

Det var en liten skara … inte jätteliten … men .. ja … ganska liten skara som träffades i gamla chefsvillan på Svartnäsgatan i Borlänge som lånades ut av SSAB.

Gendobelt värre!

537406_10151646664752932_519335423_n

Lennart Jansson tog bilden som Skatan ”delat” från FaceBook 

De åt tacos och drack vin och öl och vad man nu hade med sig att dricka, snackade förstås om gamla tider och trivdes.

Sonen kom sedan och hämtade Skatan i regnet för det var där hon skulle övernatta förstås.

Nästa dag vaknade Skatan pigg som en mört … hon hade sovit ovanligt gott och länge 🙂 … och man började planera för dagen. Skatan skulle träffa Ann … sin gamla väninna … som ställde ut  och hade vernissage med  Borlänge Konststudiegrupp på Kupolen.

Det skulle äntligen bli av att mötas.

När Skatan är i Borlänge hinner hon nästan alltid bara med sin egen familj … tiden springe  iväg fortare än kvickt.

Men först skulle de på Thaifest. Det var Songkran i Thailand och det firades också i Borlänge med mat och musik och mera mat och folk som tjattrade (förlåt) på thailändska. Skatan skulle skjutsa dit så att Sonen kunde dricka några öl.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ann hämtade sedan Skatan hos Sonen och de for först till Aqua Konstnärsbutiken där Ann också ställde ut en del av sina tavlor och Skatan passade på att köpa nya bra färger till ett fantastiskt  pris … rena kapet.  Det lönar sig att köpa kvalitet när man handlar färger. Nästa anhalt blev förstås Kupolen och Konstsudiegruppens vernissage. Gruppen består främst av pensionärer som äntiligen fått tid att måla … och alltså amatörer. Fast ja … amatörer är kanske inte rätt ord … en del är verkligen proffsiga …  men i alla fall de är inte konstutbildade på Konstfack osv …

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sedan fikade de förstås också innan det var dags för Ann att återlämna mig till unga familjen Anderson. Skatan for upp till thaifesten igen och fick sig lite till livs … mat alltså … och sång … öronbedövande musik och detta thailändska tjatter. Hon föreslog Sonen att hon kunde ta ungarna med sig hem och Pa och han kunde fira vidare utan barnen och det gick han förstås glatt med på.

Det gjorde inte kvällen mindre intensiv om man säger så … 🙂 Det var sagoläsning och kvällsmat och bus och när lilla Cissi skulle i säng och fick en ny blöja på och  sin flaska välling drack hon den begärligt men skulle upp och hoppa igen direkt efter …

Storasyster Alice var mycket stolt … hon har både slutat med blöjor på natten och också slutat dricka välling …

De lekte ännu en liten stund och sedan gjordes ett nytt försök med Cissi.

Helt hopplöst.

Skatan la sig i föräldrarnas säng och läste saga efter saga efter saga … medan Cissi hoppade omkring och Alice lyssnade. Plötsligt sa Alice att hon var trött och tog sin Nasse och filt och gick och la sig … men så var det då Cissi.

När föräldrar ringde på … de hade glömt sin nyckel … efter att ha festat från 12.30 till 22.00 … var Cissi fortfarande pigg medan Sonen var ganska så slak … och ja … färdig om man säger så.

Nu var i alla fall friden återställd. Cissi och mamma Pa och Sonen kvartade in och Skatan somnade ovaggad till en ny halvdag med ungarna innan hon tuffade hemåt igen efter lunchen med små powernaps i Guds fina natur 😦 .

Sonen stönade … aldrig mer … och sprang som en tätting mellan säng och badrum. 😦  . Han är en av de få exemplaren som måste ha en gen som gör att han inte tål alkohol … för sååå mycket hade han ju inte druckit. Det brukar ju mest vara asiater som inte tål sprit men Pa tål … ja hon tål förvånandsvärt mycket trots sin späda kroppshydda.

Mannen brukar nöjt konstatera t: Då kan han ju inte bli alkoholist i alla fall …

Detta bildspel kräver JavaScript.

6 reaktioner till “En packad helg

 1. Å så söta dina barnbarn är. Tavlorna var väldigt fina. Jag brukar få penslar och tavlor av kinabror när han kommer från Kina och det är ju bra. Dom penslarna är mycket bättre än dom man får tag i här. Du är en riktigt festprisse du som hinner med att gå på¨flera fester samma tid. Oj vad det snurrar runt dig hela tiden. Att du orkar. Idag är första dagen iår som det är plusgrader på natten och snön smälter med väldig fart och glad är jag.

  1. Det gäller att passa på när man är i Borlänge och har tid att träffa mina egna vänner också … och så tyckte jag det var kul att kunna hjälpa Sonen med barnvakt så han kunde snacka och umgås med sina vänner utan att tänka på barnen. Jag hade i alla fall inte ”stått ut” att vara på den där thaifesten så länge eftersom det är så högt ljud … både från musiken och slamret av stolar och snacket.

   Visst är det riktigt skönt att man verkligen börjar se att det håller på att bli vår nu.

   Kram!

 2. Det verkar varit en intensiv men mycket trevlig vistelse där i Borlänge 🙂
  Och det heter väl alltid ”aldrig mer” när man mår som man förtjänar? Eller har dåliga gener haha.
  Kram

  1. Jag undrar ibland hur många gånger han sagt ”aldrig mer” … ha ha … men så har man ju en förmåga att glömma. Och det kanske är tur. För ett glas öl gör ju oftast att en fest blir lite festligare trots allt.

   Kram!

 3. Vackra tavlor och underbart fina barnbarn, de hade säkert riktigt skojigt med farmor, det var ju därför de inte ville lägga sig för tidigt. När det gäller alkohol så är jag ingen att yttra mig är nämligen helnykterist, men har den åsikten att ett lagom intag tillsammans med vänner är aldrig fel men när det dricks för drickandets skull då blir det i min åsikt helt galet.

  Ha en bra dag min vän
  Kram!

 4. Aj då, men förhoppningsvis har den slake sonen hämtat sig nu och mår bättre igen! Annars lika intensivt som vanligt när du är i farten men en trevligt helg!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.