Svammel

Skatan har hittat ett nytt motto. Ett citat förstås …

Katherine Mansfield

”Looking back,  I imagine I was always writing. Twaddle it was, too. But better for write twaddle or anything, anything than nothing at all.” *  (Katherine Mansfield)

Ni, som följt Skatans tankar länge vet att hon älskar citat, använder citat som har väckt något inom henne, som säger det hon känner men inte själv kunnat sätta ord på.

Och dessa citat avslöjar förstås,  säger en hel del om Skatan själv … trots allt … i alla fall.

Nu har hon bestämt sig att försöka blogga på även om det bara blir svammel … bättre att svamla än att inte skriva något alls.

Tycker Skatan plötsligt.

anteckningsböckerna

Skatan ska bläddra i sina gamla Moleskineböcker (och alla de andra anteckningsböckerna som hon haft parallellt eller före de älskade Moleskineböckerna) för att hitta annat ”smått och gott” som hon skrivit ner där. Egna tankar men framför allt citat från andras mer geniala. Där kan hon nog hitta en del att börja spåna kring.

Skatan har inte glömt att hon har några bokstäver kvar i det där alfabetet som hon började på … men, men  … det blev lite trist i längden och då gäller det att ta nya grepp 🙂

Eller hur?

* Google översatte citatet så här 🙂  : ”Ser tillbaka, föreställer jag jag alltid skrev. Twaddle det var också. Men bättre för skriv svammel eller någonting, någonting än ingenting alls”

och Skatan tar sig friheten att tolka texten så här: ”När jag ser tillbaka, ser jag mig alltid skrivandes. Det var även svammel. Men bättre svammel eller någonting,  någonting än ingenting alls.”

7 reaktioner till “Svammel

 1. Det var ett riktigt bra citat, tycker jag. (Till skillnad från mina julgranar) Jag tror att båda du och jag borde lyssna på Skogsnuvan som tycker att vi inte ska ha så höga krav på oss själva. ”Måla så färgen skvätter” var det inte så hon skrev i inlägget om tappade sugar. Njuta av hantverket bara. Det måste ju gälla skrivandet också ibland. Det är också bra att svamla igång sig när man tycker att det går lite trögt, hux flux så kanske man har svamlat ur sig något riktigt klokt. 🙂
  Kram!

  1. Ja Skogsnuvan är en RIKTIG klok gumma … det vet jag alldeles bestämt … och jag lyssnar på hennes ord. Och på dina …

   Kör ba´… som Stenmark visst sa … så då gör vi det, du och jag 🙂

   Kram!

 2. Det kan jag hålla med om! Lägg ribban lite lägre och ställ inte för stora krav på ditt svamlande 😉

  Kram och godmorgon från en medsvamlare!

 3. Godmorgon! Idag ska jag försöka svamla till det om vår nya ärkebiskop Antje Jackelén. Det ska bli spännande eftersom jag har gått ur Svenska kyrkan men ändå känner mig väldigt engagerad.

  Kram!

  1. Den tar jag rakt av … Det var ett fint citat fina Loll: allt räknas, allt som formuleras och som blir fäst någon annanstans än inuti.

   Massor av kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.