Hos Skogsnuvan i Fisksjön

Några dagar hos Skogsnuvan är som ett helt liv.

Ja, ja … hon vet. Skatan överdriver.

Men på några dagar hann Skatan uppleva så mycket och samtidigt lugna ner sig och ta dagen som den kom.  Hon sov som en prinsessa med änglarna vakande över sig och värken försvann så gott som helt och hållet … (Skatan fick sig en omgång änglamassage av en ängel också förstås, DansBritt)

Skogsnuvan delar ut frukost till sina skyddslingar

Skogsnuvan delar ut frukost till sina skyddslingar.

Varje morgon satt de vid köksfönsteret, åt frukost  och tittade ut på ett fågel- och djurliv som Skatan sällan får uppleva så nääära. Ekorren eller ekorrarna kom varje dag och fick sig sitt skrovmål … 

Ekorrens frukost

Skatan åkte spark som hon inte gjort sen hon var barn, hon var på vackra Håsjögården och åt en lunch som hette duga och en annan dag åt de på hotellet i Hammarstrand,  hon träffade Kinabror Börje som hade filéat sina uppfiskade abborrar så inte ett ben fanns att uppbringa när Skogsnuvan gjort den godaste fiskrätt som Skatan ätit på länge. Och det var inte den enda rätt som Skogsnuvan tillagat Skatan njöt av …  (Skatan kommer ständigt hem med recept på god mat … förra gången var det en härlig fisksoppa).

Och så träffade hon Sven som kom men en smörgåstårta till Vasaloppet framför TVn … den åt de alltså av till frukost … 🙂

Dagen innan Skatan skulle åka hem for de till Kälarne och lyssnade på jazz …

Thorbjörn Risager & the black tornado

Oj oj oj … så det svängde och så Skatan njöt. På måndag kan ni som bor i Borlänge med omnejd  få uppleva det danska bandet i Borlänge Jazzklubb. Och på lördag i Go´kväll på TV.

Om ni vill.

Detta bildspel kräver JavaScript.

11 reaktioner till “Hos Skogsnuvan i Fisksjön

 1. Så många kort du lyckades få till och så skönt att du kom hem oskadd efter att bli stoppad på e4-an så länge. Jag åkte till DataFia igår och så gick min bil sönder (batteri som fick korsslutning) och jag blev stående där. Tur att jag har Kinabror som hjälper mig. Han kom och hämtade mig och jag fick låna ett batteri av honom tills vi kommer till stan. Det är banne mig bara utgifter med bilar. Ha det nu så bra. Idag är det tö här och jag har varit på bibblan och bytt tillbaka min bok. Ha det nu bra och vi kanske ses fortare än vi anar. .

 2. Du har då banne mig otur för det mesta. Men tur i oturen är ju i alla fall Kinabror. Och Fisksjön. Och alla dina fina vänner. Jag hoppas det … att vi ses fortare än vi anar.

  Kram!

 3. Vilka härliga dagar du har haft! God mat, vacker natur och trevlig sällskap! Jag menar vad mer kan man begära 🙂

  Kram

 4. Ni ser verkligen ut att ha haft fina dagar tillsammans där vid Fisksjön! Tänk så underbart att få träffa en del av Anitas goda vänner och äta så mycket god mat.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  1. Ja det var jättetrevligt … Vi har träffats så gott som varje år några år nu och det är alltid lika roligt.

   Tack detsamma Ingrid … Ha en fin helg!

   Kram!

  1. LeeI most want you to know that Judaism is a profound spiritual tradition not just a ethnic tribal religion. It strives to elevate ALL of us to holiness, even the most minute details of life I want you to know that Judaism is a tremendous resource for addressing the problems that are really important to people. I also want you to know that Judaism teaches love and kine-dss.nLee, 51 Jewish Studies teacher, Irvine CA, husband and father

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.