Och så blev det lördag … och Västra Femöres Vattenförenings kalas

IMG_3915

Det bjöds på vin, öl och italiensk buffe, underbar chokladtårta och kaffe . Vi satt vid långbord nere vid stranden, åt och drack och pratade och skvallrade om alla och allt och hade förstås sååå trevligt.

De flesta som bor här på ön har bott här i generationer …  sen 1920-talet.  Så ni förstår … det finns att skvallra om …

Alla känner alla.

Västra Femöres Vattenförening hade alltså sitt årliga kalas.  Tillsyningsmännen i den här vattenföreningen har ett så blygsamt arvode så när styrelsen (som inte har något arvode alls) träffas på sommaren bjuder tillsyningsmännen styrelsen på kalas och alla tar  med sig sina fruar och så ”festas” deras  arvode upp. Förra året var vi hos oss. I år hos närmaste grannen.

Min syster var på besök hos oss över helgen. Och fick förstås följa med. Hon fann sig väl till rätta och hittade genast någon som kände aaaalla hennes gamla klasskamrater och kompisar som hon inte hade träffat på 40 år sådär och en del som hon hållit kontakt med. Vi växte ju upp här i Oxelösund.

Skatan kände knappast igen någon. Och gjorde jag det hade jag glömt namnen. Jag levde mitt liv i Nyköping när jag var ung. Där gick jag i skolan och där hade jag mina vänner …

Bland annat kom vi att tala om distriktsläkaren här i Oxelösund på den tiden, S, och var de hade sin sommarstuga. Det resonerades fram och tillbaka och min syster och jag kom överens att försöka leta reda på den när vi gick Morgonrundan idag med StinaFina.

Kvällen blev lite ruggit, en och annan regnskur passerade, men vi tände brasa och fortsatte vårt kommer-du-ihåg-snack tills långt fram på kvällen hemma hos oss i stugan.

Ännu en sensommardag närmare hösten … hade förflutit.

2 reaktioner till “Och så blev det lördag … och Västra Femöres Vattenförenings kalas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.