Hemma igen

från träningen på Sunlight House

När Mannen och Skatan var unga och bodde här i Nyköping var Sunlight AB en fabrik som gjorde tvål och tvättmedel och sån´t … och man sa inte att man jobbade på Sunlight med uttalet som sanlajt…  om man jobbade där … utan man sa sunlajt. Så sa inte bara de som jobbade där. Så sa alla. Och så säger Skatan fortfarande fast hon vet bättre …

Sunlight heter det med ”u” … så det så.

Detta var en parentes.

Mannen och Skatan var sålunda på sin första träningsomgång idag  … och Skatan tog ut sig ordentligt på de där maskinerna som hon och Mannen fått instruktion om hur de skulle använda för några dagar sedan av en erfaren tränare.

Nu var de lämnade åt sig själva.

Och Skatan är  mer än otränad.

Det skall bli spännande att känna hur det kommer att kännas i morgon 🙂 …

Spännande och spännande förresten. Hon vet att det kommer att kännas rejält …

Både här och där. 😦

Anläggningen är förstås superduperfin …  med  en stor träningssal med redskap och flera bassänger av olika slag att ha vattengympa i eller bara ligga och skvalpa i … separata yogarum och cykelrum och …

Och så finns det en hel massa olika pass att välja på förutom att träna på de där maskinerna. Pilates, Rockcykel !!!, Rygg och mage … det skall Skatan gå på först och främst … Aerobic osv osv … och Mindfulness med fokus på” andning och meditativ känsla”… osv …

Mannen och Skatan har bestämt sig för att träna musklerna två dagar i veckan och så gå på något/några pass däremellan. Och de har skaffat klippkort så de inte behöver känna att de missar något när de är på resande fot.

I morgon får det bli en vilodag … och fortsättning följer sedan på tisdag …

Men på onsdag blir det resdag norrut … till Borlänge, Sonen, Pa och Alice … för på torsdag kommer det ett litet barnbarn till och då får farmor och farfar vara på plats och hjälpa till.

Spännande värre …

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

12 reaktioner till “Hemma igen

 1. Lycka till med träningen!
  Själv ska jag iväg i morgon igen. Den anläggningen är inte så tjusig som er och inte kan jag ta så häftigt, men jag hoppas att det ska ha effekt på lång sikt. 2 ggr i veckan ska jag också gå.
  Kram

  1. Det är inte anläggningen som ”gör det” men jag måste erkänna att den gör sitt till. Inte riktigt lika tråkigt som jag egentligen tycker att det är att träna.

   Men nu har jag ju Mannen som pådrivare också. Det känns betryggande. 🙂

   Kram!

 2. Så kul att träna tillsammans.
  Det hade jag och Kristoffer som tanke förut när vi båda skaffade träningskort och införskaffade nya skor osv.
  Det slutade med att vi endast gick och simmade en gång i veckan i några månader.
  Jag däremot gick och tränade fram tills jag var gravid.

  Nu har jag simmat ett par gånger men skulle verkligen behöva mig en spark i baken för jag vill också ha känningar dagen efter så som ni kommer ha.
  Det kan göra förbaskat ont men så går det när man lyst med sin frånvaro förr.
  Verkar vara en härlig anläggning ni huserar på.

  Spännande… Verkligen spännande med ett till barnbarn!
  Kram

  1. Anläggningen är fin, Mannen är envis som synden och kommer att hålla efter mig så det bådar gott … Ont har jag … ha h a ha .. 🙂 .. men räknar med att det går över när jag har fått in ”vanan”:

   Ja, nu närmar sig vårt barnbarn med stormsteg. Inte utan att jag är lite ”nervös” … och spännande är det verkligen. Undrar om Pa … som fortfarande tror att det skall bli en pojke … får rätt. Ultraljudsbilderna och sjuksköterskorna som har hand om dem tror att det blir en liten tjej till. De har nog rätt i alla fall. Men Pa .. hmm … hon är faktiskt nästan lite ”synsk” ibland så …

   Det får vara som det vill … bara barnet är friskt och allt går bra så …

   Nu håller vi tummarna.

   Kram!

 3. Underbart ställe att gå till.
  Jag tappa lusten i och med att sjukgymnasten tog semester, och så började jag mata kattungarna i en buske.

  Nu är det för kallt utomhus, tror jag ska fixa en gång-apparat.eller något annat.
  Rör på mig i den mån jag känner för det.Har aldrig varit ett sportfreak.

  Kram Mi

  1. Jag är inte heller och har aldrig varit ett sportfreak. Men jag rör på mig minst en och en halv timme …när Mannen är på plats och också går ut med StinaFIna … eller två och en halv när jag är ensam hemma. Då och då längre på helgerna av någon anledning. I ur och skur. Kanske inte lika länge i ”skur” förstås.

   Men det är musklerna som behövs … mag- och ryggmusklerna är ju extremt viktiga för att inte få ont i ryggen. Något som jag ofta dras med.

   Så … nu skall det bli andra bullar.

   Kram!

 4. Jag har funderat på att byta till SUnlajt och klippkort…Jag kommer ju aldrig iväg till mitt gym numera och då känns det surt att betala en massa varje månad.

  Den där Sunlajt tvålen, visst var den rätt bra? 🙂

 5. Jag har tidigare gått nere på stan … CMS … men så ställde min brutna fotled till det … och jag gick mer och mer sällan. Jag hade terminskort som jag utnyttjade väldigt dåligt … också p g a resor så …

  Det är toppen på ”Sunlajt” … eller så är det nyheternas behag. Lokalerna är i alla fall luftigare och ljusare och Anneli som tränade mig delvis på CMS är chef där.

  Jag kommer inte ihåg om jag nånsin använde den där tvålen. 🙂 Faktiskt.

  Kram!

  1. Jag kommer att ta det MYCKET försiktigt … var så säker. Jag litar inte ett ögonblick på de där maskinerna 🙂

   Kram!

 6. Håller med Anita ovan, men samtidigt gillar jag när jag har träningsvärk för då känns det som om jag har varit extra duktig. Lycka till!

  1. Idag har jag faktiskt träningsvärk och nu vet jag säkert vilka kroppsdelar som är mest otränade. Och det kunde jag väl ha räknat ut i förväg. Armarna förstås. Det är ju mest fingertopparna som får jobba …

   Nu skall jag bli stark där också. 🙂

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.