Skatan vågade

ställa sig på vågen …. så småningom … i alla fall …

Aj aj aj …

Nu får det bli  andra bullar än mat och öl varenda dag.

Mat kanske det måste bli förstås … i en eller annan form  … men ööölet.

Ölet går bort … och mycket av kolhydraterna  (de ”dåliga” kolydraterna förstås) och inte så mycket mat …  lite mindre portioner alltså … och … *suck*

Skatan som älskar mat …

Det är att börja från början men svälten och … motioooonen  … men på egen hand. Så mycket slantar som Skatan lagt ut på ”bantning” genom åren … dom lägger hon  inte ut mer.

Never … ever …

Men så  talar Skatan lugnande med sig själv …

Ääär det meningen att hon ska vara lite rundhyllt på äldre dar …  så … tant pis … hon är alltså en liten rulta till skata och får va´glad att hon är en skata i alla fall 🙂 .

Och landar mjukt OM ifall att hon skulle drutta omkull igen.

Mannen och StinaFina mötte upp på Arlanda  i den … som det skulle visa sig …  strålande solvinterdagen och de körde hem direkt och Skatan inspekterade och förstod att det var en hel del att göra i den nya våningen

Björnen

(hm … björnhuvudet var på plats ovanför ytterdörren … osv osv ) … kul kul kul … men först och främst gick hon en runda med sin StinaFina i solen och sen fick hon middag av maken … kors i taket flera gånger om (han lagar så gott som aldrig middag nuförtiden): torsk med äggsås som han lagt upp på tallrikarna på ett mycket sofistikerat och originellt sätt … torsk för sig, något överkokt potatis … men potaaaatis … för sig, ägget för sig och så kom han med en kastrull med smält smör i (för sig).

Per Morberg-style

Inget finlir direkt, inte Per Morberg-stil   … eller det kanske var  just det det var … Per Morberg-stil.

Och så underbart gott.

torsk med äggsås

Skatan hade ju längtat efter  torsk med äggsås redan efter halva tiden där i solen … på Koh Chang.

10 reaktioner till “Skatan vågade

 1. Välkommen hem, det låter underbart med torsk och äggsås – även om det är för sig. Sen fååår man bli lite rundare på äldre dagar och njuta av livet. Ta en längre promenad med Stina-Fina bara! Strunta i bantningen. Kram!

  1. Det vaaar underbart med den där torsken och äggsåsen som jag längtat efter så mycket. Och vikten då … lite ska jag nog minska i alla fall för att själv må bra men inte ska jag banta utan mer minska på maten och gå lite längre kanske.

   Kram!

 2. Det finns ingenting fulare än pinmagra kärringar. Lite hull ska man ha så ta det lugnt du. När du börjar vara ute med Stina-Fina blir du nog smal.
  Här är det storm idag också och jag har körförbud och blir sittande här men en gammal jobbarkompis kommer och hälsar på idag.

  1. Nej pinnmager kommer jag nog aldrig bli mer i livet … och det är ju inte heller så snyggt. Men lite vill jag allt gå ner i alla fall … och då hjälper ju StinaFina mig bra med våra promenader.

   Vad bra att du får lite sällskap i blåsten i alla fall av din gamla jobbarkompis. Vädret kan verkligen sätta krokben när man inte bor ”mitt i stan” utan måste köra med bil för att komma nånstans.

   Hoppas ni hade kul tillsammans.

   Kram!

 3. Välkommen hem! ! Att vara för mager är inte heller snyggt. I en viss ålder tenderar man till att se ut som ett russin men lagom är sförstås bäst;-) Jag ska ner men jag tar det i min egen takt. Inga dyra metoder här inte. Den tiden är över. Men ölen hoppar jag…

  Kram

  1. Nej … lagom är som i de flesta fall det bästa. Det är bara det där lagom som liksom inte längre blev lagom när jag drack öl nästan varje dag och inte alls rörde mig lika mycket som hemma. Jag hoppas att jag går ner några kilo ”automatiskt” bara genom att leva som vanligt här hemma och då dricker jag så gott som aldrig öl.

   Kram!

 4. Borta bra men hemma bäst. Välkommen hem och försök att inte tänka för mycket på de där kilona.

  1. Ja det kändes skönt att komma hem igen. Nu när ljuset så sakta är tillbaka och det droppar från taken. Och inte tänker jag gräva ner mig heller för att jag gått upp några kilo. Jag tar det med ro men tänker nog försöka bli av med dom i alla fall. På ett eller annat ”naturligt” sätt.

   Kram!

 5. Välkommen hem! Inte gör det något om du gått upp några kilon, det är bara klädsamt och man slipper ha en massa rynkor.
  Kokt torsk med äggsås är så hemskt gott, så det förstår jag mer än väl att du har längtat efter.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

  1. Tack detsamma Ingrid … i morgon är det ju redan fredag och på lördag ska jag och Mannen iväg och fira min syster som fyllt år. Det är skönt att vara hemma igen och bl a få torsk med äggsås som är bland det godaste jag vet. Det kom jag sannerligen underfund med i Thailand för det var egentligen det enda jag längtade efter i matväg.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.