Peace & Love

Skatan trodde inte sina ögon…

Peace & Love-festivalen 2013 inställd, går i konkurs, lägger ner …

Allt som stått i vår makt har gjorts. Vi har pratat, kommunicerat, annonserat och planerat mer och tydligare än någonsin tidigare. Men med 9000 sålda biljetter är vi idag för långt från målet. Vi klarar inte av att betala våra löpande räkningar och ju närmare festivalen vi kommer, desto svårare är det att styra om och avboka. Därför är vi tvungna att fatta det tyngsta beslut vi någonsin fattat. – Vi är alla otroligt ledsna och känner såklart extra för er som längtat, planerat och köpt biljett, säger Jesper Heed.

jesper-heed-pc3a5-cafeet

Jesper Heed 2010 på Peace & Love-caféet

Stort tack till alla funktionärer, artister, samarbetspartners, sponsorer, medarbetare, Borlängebor och Borlänge kommun för de 14 år som festivalen funnits.

Peace & Love startades inte bara som en vanlig musikfestival utan också med en vision att förändra världen. Fortsätt att sprida vårt budskap, det kommer vi att göra.

Den positiva kraft, optimism och framtidstro som Peace & Love alltid stått för kommer att fortsätta utvecklas och leva vidare i nya former. Exakt vad det blir får framtiden utvisa.

Det ska vara Peace & Love i Borlänge den där sommarveckan …

Det hör ju till …

Hela sta´n är engagerad.

 Så  mycket skoj ... och också så mycket sorg och saknad … som Skatan har varit med om under alla dessa år som festivalen levat.

De senaste åren har Skatans barnbarn också varit där förstås  …

Johanna skrev t ex ett inlägg i FaceBook  förra året som Skatan citerade:

Johanna

”Igår var jag pikachu, fett awesome! Tagga Kent ♥”

Ikväll/natt har jag dansat, skrikit, sjungit, gråtit i regnet till världens bästa band Kent. Vackraste. bästaste. Finaste. Jag älskar dem.
(fredagen den 29/6 2012 Johanna Kalle på Peace & Love i FB)
I år skrev Johanna ett brev till Peace & Love som de berördes så mycket av att hon skulle få vara med i ett samtal om ”Time for Peace”  på festivalen…
….
Festivalen symboliserar ju fred och kärlek, och det är hela målet med festivalen. Men krig pågår inte bara ute i världen, utan inne i människor också.
….
Så började brevet som alltså skulle leda till det där samtalet.
           .
Peace & Love var inte bara en musikfestival … utan så mycket mycket mera.  Samtal och föredrag … diskussioner och ”hearings”.
Nu blir det ingenting mer med det  men .. och … nej … Det går helt enkelt inte att beskriva hur Skatan … och säkert,  säkert många, många med henne … känner inför det här beskedet.
.
En väldig tomhet …
.
Punkt … slut.

4 reaktioner till “Peace & Love

 1. Det är lite av en sorg tycker jag när sådana här saker händer. En tomhet som bara känns just tom och ledsen. Så synd att det inte går att få evenemanget att bära sig…

  Kram

  1. Det är verkligen synd att de ”förtog sig” med artister som Rihanna förra året. Jag hoppas innerligt att inte Jesper Heed tar för mycket stryk. Jag vet att han gått in med ansenliga summor själv. Men det är en kille som kommer att komma igen. På ett eller annat sätt. DET är jag övertygad om. Jag är ledsen också för att det var ju nu som Johanna skulle få vara med i ett ”samtal” som skulle utgå från brevet hon skrev om hur många måste ”kämpa” för att älska sig själva och hålla fred inom sig själv.

   Det blev verkligen tomt måste jag säga. ”Man saknar inte kon förrän båset är tomt”

   Kram!

 2. Så väldigt tråkigt och jag förstår om du är ledsen som varit där så många gånger och alltid berömt det. Allt handlar som sagt om pengar och det verkar inte vara någon hejd på vad dyrt allt blir. Så trist

  1. Ja tyvärr tog nog Peace & Love sig vatten över huvudet när festivalen bara blev större och större och man lite frångick den ursprungliga tanken med festivalen: att rädda världen 🙂

   Jeppe lämnade över till andra och sysslade med välgörenhetsbiten och så … så gick det som det gick.
   Han kommer igen får vi hoppas. På ett eller annat sätt. Men just nu måste han stå ganska så utblottad för jag vet att han personligen gick in med massor av pengar.

   Jag kommer verkligen att sakna festivalen som fick Borlänge att leva upp och bli en annan än vad man tidigare förknippat med stan.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.