Lyxkryssaren Alliansen har gått på grund

… och håller sakta på att gå under helt.

Och Oppositionen står samlade på stranden och gör sig redo att  sätta sitt fartyg i sjön … SD får vara med på ett hörn och hjälpa till  att rigga seglen men får helt säkert inte följa med på den seglatsen.

Fast med sig på sitt fartyg kommer kapten Löfven att få dras med den tunga lasten som består av Alliansens femte jobbskatteavdrag.

Den lasten vågar han inte kasta överbord.

SvD Höstbudget

Skatan har länge tvivlat på Alliansens ensidiga politik … jobb, jobb, jobb … som kör över allt annat.

Livet består ju inte bara av jobb … gubevars

Vi ska ju leva drägligt också … även om vi är sjuka, arbetslösa eller gamla …

Det håller inte i längden.

Och nu har de sannerligen gått på grund.

Hon … Skatan alltså … höll på att sätta kaffet i vrångstrupen när hon slog upp dagens SvD och läste …

45 000 mindre om du blir sjuk

Visserligen har hon glatt sig att Sonen fått mer i plånboken efter skatt att leva på … men han har också fått bra mycket mindre då han varit sjuk.

Mindre, ja … men såååå mycket mindre.

 2014 kommer en normalinkomsttagare med en månadslön på 30000 kronor att varje månad ha drygt 2000 kronor mer kvar i plånboken jämfört med 2006, i dagens penningvärde. Men blir samma person sjukskriven tappar hen i stället 1500 kronor i månaden. Det innebär ett ekonomiskt gap på nästan 45000 kronor om året. En arbetslös som efter skatt får ut drygt 10000 kronor förlorar varje månad nästan 700 kronor 2014 jämfört med 2006. (SvD Lena Hennel)

”- Tänkte inte på de´” (Lorry – Patentverket*) … kan Skatan tänka sig att Reinfeldt och Borg … om inte sagt så … åtminstone tänkt så när de ställts inför ”kalla fakta” .

Det här inlägget är det sista inlägget (säger hon idag i alla fall 🙂  ) under det kommande ”Supervalåret” som Skatan överhuvudtaget tänker lägga sig i riksdagspartiernas käbbel och snack och smutskastningar för att komma till makten. **

Hon är så in i …….  trött på politik. Samtidigt som hon ju egentligen gillar det.

Så …

Skatan har  mönstrat på  Piraternas skepp och håller som mest på att sätta sig in i deras politik (sakfrågorna förutom  att kämpa mot Övervakningssamhället) och hoppas de kan segla det i hamn …

För det Skatan är allra RÄDDAST för är vad som håller på att hända i samhället … som har blivit ett Övervakningssamhälle … inget som det  ”talas om”, något som tystas ner och som sopas under mattan.

Utom av Piratpartiet.

Läs gärna Sam Sundberg artikel i SvD vad övervakningen gör med oss … hur den förändrar oss.

Det är skrämmande.

Piraten

* En liten utvidgning som egentligen inte har med något överhuvudtaget att göra. Inte med det här inlägget i alla fall.

** Ytterligare en liten utvidgning:  En annan sak som nog inte Alliansen tagit med i beräkningen är att de ”bäddar” för att många av deras besvikna ”kärnväljare” (besvikna över försvarspolitiken bl a OCH pensionerna)  söker sig till SD, och då inte tänker  längre än näsan räcker på vad DET i förlängningen innebär.

8 reaktioner till “Lyxkryssaren Alliansen har gått på grund

 1. Har en normalinkomsttagare 30 000:- i månaden? Då känner jag väldigt många som inte är normalinkomsttagare.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  1. Jag med … jag känner både de som tjänar bra mycket mer och de som tjänar bra mycket mindre. Sonen som är fritidspedagog har det inte så fett och har varit glad för de där extrapengarna när skatten var dragen. Men samtidigt är han ganska mycket sjuk …

   Jag tror faktiskt inte man kan ”blunda” för de sjuka, arbetslösa och gamla och bara tänka på de som jobbar år ut och år in. I den här budgeten har pensionärerna fått en liten ”skärv” för att hålla oss lugna … men …

   Kram!

 2. Jag har aldrig haft 30000 i månaden knappt 20000 ens och som jag alltid sagt. Dom är av samma skrot och korn vilket parti dom än tillhör. Pengar till dom som har förut och ta det från dom sjuka gamla och barnen och höjer till sig själva. Ljuger gör dom också och vänder kappan efter vinden. Vilka jag pratar om Politikerna förstås. Usch säger jag bara.

  1. Göran Hägglund (KD) twittrar: ”Socialdemokraternas riksdagsgrupp har landat på att jobbskatteavdraget ska upphöra vid 60.000 kr/mån. Fotnot: en rdl tjänar 58.300 kr”.

   Jaja … där ser du. De är likadana allihop … politiker som politiker.

   Kram!

 3. Jag är ju inte pirat, utan miljöpartist, men jag förfäras ändock hur man lik omvända Robin Hood vill ge mer till de rika på de fattigas bekostnad. Jag som anställd och lycklig lottad är fullt villig att ge bra mkt mer i skatt om mina barn får bättre skola, vi alla får bättre vård och äldreomsorg, vägar och allmän kommunikation uppgraderas.. Men.. Det är ju jag. Och många andra. Ingen av dem lär välja alliansen. Och jag hoppas att fler joinar oss.

  Det är dags för förändring.

 4. Hejsan, Eva!
  Har aldrig hört talas om att en medelinkomst ligger på hela 30,000….! Hur var det nyligen när nyutbildade sjuksköterskorna ville ha lite mer än 18.000….! De som ger empati och service i form av hemtjänst, vårdhem, sjukhem, eller killen som sitter i kassan på Konsum, de som håller våra gator och torg rena, tar hand om vårt avfall, de som utbildar våra barnbarn….där betalas då inga 30.000 ut såvitt jag vet i alla fall.

  Men EN sak vet jag och det är att som ensamstående, kroniskt sjuk pensionär så lär jag få 100.- mer i plånboken! Men så bra då, för den hundringen lär inte täcka hyreshöjningen, TV-avgiftens höjning, elbolagens höjningar, matpriserna som rasat i höjden något vansinnigt…. för att inte tala om priset på mediciner och olika behandlingar hos läkare, sjukgymnast eller annat. Tandvården ids jag inte ens nämna för nu är många tandlösa eller tvingas skaffa protes…..som det såg ut i munnen hos befolkningen på 60-talet runt medelhavet…NU…2013 är VI där och tvärtom!

  Order välfärd existerar icke mer anser jag å det bestämdaste och det går inte att jämföra med hur illa ställt det är i andra länder som betalat lägre skatt, jobbat färre timmar, fått dubbel lön varje jul, gått i pension vid senast 60… o.s.v. Varför ska vi alltid jämföras med andra länder som har helt andra system och synsätt?? Smaklöst!

  Det är för mig totalt ofattbart att majoriteten i detta land är så klena innanför pannbenet så dom tror att de där extra hundralapparna får stanna kvar i plånboken….ALLT annat höjs ju, så det blir inget kvar!
  Att dessutom LÅNA alla dessa miljarder för att kunna genomföra ýtterligare ett jobbskatteavdrag anser inte jag vara en seriös ekonomisk politik.

  Håller en tumme för att vi får en regering som tar ansvar för att vi ska få en möjlighet att må bra och trivas med våra liv. Pengar är ett nödvändigt ont men livet handlar om så mycket mer…
  Kan meddela att en ”vanlig” oftas kvinnlig pensionär får ut c:a 7.500 netto/månad. Försök att leva på det den som kan…vi är många trollkonstnärer i detta landet som det aldrig talas om.

  Hoppas att jobbskatteavdraget lämpas överbord där det hör hemma!
  Kram på dig vännen! /Agneta

 5. Upproren efter att Regeringen lagt sin budget är så ”mäktiga” så jag tror inte Löfven ”vågar” behålla det sista jobbskatteavdraget om S vinner valet. Då får han så många ”egna” emot sig att det vore bra dumt att hålla fast vid det.
  Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.