Ljudnivån

är öronbedövande  i Stockholm. Åtminstone i innerstaden. Fast inte runt äldreboendet där pappa bor men så fort man rör sig på andra platser … t o m på Gärdet hoppade StinaFIna högt vid alla höga ljud och ryggade för att gå vidare …

Unknown

Det byggs och byggs om … mest byggs om, tror Skatan  och det smäller och skräller och borras och grävs i gatorna för att laga ledningar och trafiken är högljudd och …

Skatan har kanske fått någon hörselskada och blivit överkänslig. Men t o m på grekrestaurangen där Mannen och Skatan åt lunch tillsammans med Stora E mådde hon illa till en början av skramlet från porslinet och stolar som drogs ut och högljudda samtal.

Men där vande hon sig och de hörde faktiskt varandra när de samtalade. De åt en jättegod lunch (lammfärsbiffar med tzaziki och klyftpotatis) som var så rikligt tilltagen att de bokstavligen rullade därifrån och inte behövde äta någon middag när de väl var på hemmaplan igen.

Pappa mådde som vanligt bra och satt i den blå fågelstolen när de kom. Han brukar bli utskälld av StinaFina men nu börjar hon förstå att rollator inte är något odjur som man behöver skälla på och hälsar istället glatt. Han blev glad åt förskottsbuketten (det är visst Fars dag på söndag) från Skatans syster och Skatan … men allra gladast blev han över den ”rosa tidningen” DI. De ger honom den alldeles på slutet av besöken för annars kastar han sig över den direkt och alla försök till samtal efter det går inget vidare.

Gustav II Adolf

Idag är det Gustav Adolfs-dagen, noterade han. Då marscherade eleverna  från skolorna i Göteborg till Gustaf Adolfs torg för att fira stadens grundare.

Och så förhörde han sig om barn och barnbarn som han alltid brukar. Han har ett levande intresse för sin omgivning … pratade spanska med en vårdare som kom in för att ge honom hans medicin 🙂

De fick också veta av ”spanjorskan” att Malla hans väninna som hann fylla 106 år hade gått bort för någon dag sedan och han blev lite nedstämd att höra det och att det nu bara var två 100+ -åringar kvar på hemmet, pappa och Hanna, 104 år.

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 reaktioner till “Ljudnivån

  1. I stora staden är det samma sak! Det byggs om överallt och det blir stökigare och stökigare. Härligt att din pappa är så pass pigg som han är. Fån förunnat!

    Ja, det är visst Fars dag på söndag så barnen är på ingång här. Inte sonen förstås men flickorna 🙂 Alltid trevligt med besök!

    Kram

    1. Jovisst ääär det trevligt med besök. Pappa blir glad men vi blir glada härhemma också när vi får besök av barnen. Det blir ju inte alltför ofta av naturliga skäl. 🙂

      Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.