Skatans klagan

Som ni märker har Skatans första vecka på Koh Chang varit en enda lång klagovisa. Inga nämnvärda tankar utan bara ett evigt malande.

Och i natt var det värre än någonsin … med benen och med sömnen. Och sömnlösheten smittar av sig på allting.

En riktig gråtmild grinkärring har hon förvandlats till.

Skogsnuvan tror det är fullmånen … och då lär det bli ännu värre i natt.

– Jaja, en dag i sänder tack, eller rättare sagt en natt i sänder.

Inte har Skatan hittat en enda borttappad sko i år heller. Vad nu det kan betyda ?

På Oodie’s igår retade Skatan sig t ex på de överförfriskade glada svenskarna som härjade och glammade och oavbrutet ”beställde” Jambalaja … när bandet spelar den mest fantastiska blues och jazz som man sällan får höra på såna här ställen.

Och när Skatan gick runt med bössan … som hon gjort genom åren … för att samla in lite extra till musikerna som … har Skatan fått veta … tjänar 300 bath per skalle per kväll !!! som de ska försörja sina familjer på … var alla glada sing-along-turisterna väldigt bortvända och snåla. Inte ens en tjuga (tjugo bath är lite mindre än fem kronor) hade de lust att undvara. Som tur är spelar en del av musikerna ofta på minst två ställen per kväll och går inte på förrän klockan tio på Oodie’s. Och har kanske andra jobb också. När Thai-Tina (Elen)och Alex spelade och sjöng förr om åren uppmuntrade de själva publiken att skänka en slant (”till mina fyra fruar och åtta barn” (Alex)). Då var det … helt klart … lättare att sedan gå med bössan.

I alla fall upptäckte Skatan att hon hade fint sällskap där på Oodie’s (förutom Mannen förstås) På någon sorts läktare ovanför musikerna tyckte hon sig skymta Pål Pommac i egen hög person. Hon undrar just vad han tänkte och tyckte om skådespelet vid sina fötter?

Men som sagt … Det är kanske Skatan som har förvandlats till en riktig surkärring.

20140115-203623.jpg

3 reaktioner till “Skatans klagan

 1. Får man inte sova är det väl lätt att man blir en surkärring men nog är det väl själva fasen när folk är så snåla att dom inte kan avvara en slant till dom som behöver men säkert dricker upp pengar för hur mycket som helst. Dåligt. Undrar varför du inte hittar några skor och troligen inga fyrklövrar heller. Håller tummarna för att du ska få sova inatt. Jag har lyckats fånga ekorren i alla fall och kastat ut honom. Nu är jag väldigt vaksam när jag öppnar dörren så han inte slinker in igen.

 2. Brist på sömn gör att man snabbt tappar i humör och blir väldigt lättirriterad.

  När det gällde oviljan att skänka pengar så tror jag inte att folk förstår hur det fungerar med löner och hur låga de kan vara. När vi varit utomlands och åkt på dyra utflykter har det oftast ställts fram en mugg till chauffören. Först gav jag inget för jag tyckte vi hade betalt tillräckligt. Men den enkla sanningen är att chauffören tjänar inga större summor på turen utan pengarna tillfaller resebolaget. Oftast i alla fall. Så numera lägger jag gärna en slant.

  Hoppas du sover som bedövad i natt!

  Kram

 3. Får man inte sova känns det mesta tungt och trist.
  Så snålt att inte lämna lite dricks till musikerna, men det kanske är som Znogge säger, de vet inte hur det fungerar och tror kanske att musikerna är högavlönade.
  Hoppas att du får sova gott i natt!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.